Home Servicii Portofoliu Cariere Contact
Consultanta

Serviciile noastre de consultanta sunt orientate in primul rand catre oferirea celor mai profesioniste si relevante recomandari, dupa ce mai intai au fost identificate nevoile specifice ale clientului. De aceea, suntem determinati sa oferim clientilor nostri cele mai eficiente solutii pentru a mari competivitatea lor.

Consultanta IT se refera la emiterea de recomandari profesioniste din domeniul calculatoarelor, incepand cu recomandarea a noi produse software si hardware aparute pe piata si pana la solutii software complexe.

Una dintre cele mai importante operatii este cea a descoperirii solutiei potrivite pentru nevoile clientului nostru, de aceea, analizam cu atentie situatia existenta ( background-ul clientului) incercand sa identificam oportunitatile de optimizare. In cele din urma, luand in calcul obiectivele pe temen scurt, mediu sau de lunga durata ale clientului, recomandam acestuia solutia cea mai buna si potrivita pentru nevoile specifice activitatii sale.

Solutii "la cheie"

Avand in vedere structura specifica si complexa a activitatii unei organizatii, indiferent de marimea ei, este nevoie de solutii care sa determine satisfacerea deplina a clientilor unei companii. Aceste solutii implica utilizarea unor module de management a diferitelor elemente caracteristice mediului intern sau extern al unei firme (clienti, furnizori, contracte, comenzi efectuate, incasari, plati, autovehicule, rezervari, etc.) si de asemenea obtinerea unor modalitati variate de raportari pentru serviciile oferite, particularizate Ón conformitate cu cerintele specificate de beneficiar.

Solutiile informatice "la cheie" contribuie atat la imbunatatirea imaginii companiei, cat si a activitatii din cadrul acesteia, prin cresterea eficientei, maximizarea productivitatii, prin prelucrarea si analiza datelor cu ajutorul unor instrumente performante. Din punctul de vedere al beneficiarului, proiectele la cheie ofera marele avantaj de a se adapta perfect tuturor particularitatilor afacerii.

Solutii informatice personalizate

Costurile unei solutii informatice personalizate - rationalizare

Exista perceptia potrivit careia solutiile software sunt mai scumpe decat cele generale.

In realitate, de cele mai multe ori nu utilizati decat o parte a functionalitatilor unui program general (intre 20% si 80%), desi la momentul cumpararii ati platit 100% din aceste functionalitati.

Solutia personalizata va permite sa platiti numai ceea ce folositi efectiv in activitatea de zi cu zi. Putem vorbi deci de o rationalizare a costurilor.

Timpul de realizare - optimizare a activitatilor

De obicei, aplicatiile "generice" sunt disponibile imediat. In schimb, parametrarea si adaptarea lor maresc timpul necesar implementarii solutiei. Astfel, de la momentul cumpararii aplicatiei si pana la momentul trecerii in faza efectiva de productie, se scurge un timp important.

Aplicatiile personalizate, dupa o atenta analiza a cerintelor, pot fi dezvoltate relativ repede (cateva luni).

Solutiile personalizate sunt evolutive

Un program informatic personalizat poate fi usor adaptat in functie de modificarile legislative sau de modificarile in structura activitatii dumneavoastra.

Adaptarea solutiilor generice este limitata si mult mai scumpa.

Solutiile personalizate pot comunica mai usor cu alte aplicatii

Dezvoltarea "de la zero" a solutiilor software personalizate permite integrarea acestora cu diverse aplicatii si dispozitive specifice.

Solutiile generice necesita de cele mai multe ori modificari complexe si costisitoare.
Home | Servicii | Portofoliu | Cariere | Contact
2003-2007 (c) Aria Servicii Informatice